Raspberries and chocolate chip banana bread

This is, once again, one of Sally’s wonderfully yummy looking recipe ! And let me tell you, it’s not just yummy looking, it’s amazingly tasting ! We already hade half of it with my friend Marion yesterday night. And i hade a piece (trying to control myself) this morning for breakfast, just to check, yeap, it’s still wonderful, perfectly moist.

As Sally recommanded, i waited for my 3 bananas to get dark, really, really, really dark.

Then you’ll need:

  • 260g of wheat flour
  • 3/4 tsp baking soda
  • 1/2 tsp salt
  • 140g sugar
  • 56g butter
  • 2eggs
  • 3 mashed bananas
  • 60g low plain low fat yogurt (i only had lemon taste one and was too lazy to go down to the store, worked out well)
  • 1 tsp vanilla (didn’t have any – lazy – worked out)
  • 130g chocolate chips
  • rapsberries cut in half in one table spoon of flour

 In one bowl mix the wheat flour, baking soda and salt
In another bowl cream the butter and the sugar, then add one egg at a time and mix, then the mashed bananas, the yogurt and the vanilla and then add the flour mix without over stiring. Add the chocolate chips and gently, the raspberries.

Pour into a buttered recipient, put in a pre heated oven (175c) for about 45-50 min. Mine stayed a bit too long and ended up having a brownish color and not looking as nice as i expected but, as i said, still delicious !  But let it cool first !

♥Encore une fois, une des merveilleuses recettes de Sally ! Nous nous sommes déjà boulottées la moitié hier soir avec Marion et ce matin j’ai pris une “petite” part (gros effort de self control) pour verifier, et oui, c’est toujours délicieux. Parfaitement moelleux.

Comme elle le recommande, j’ai sagement attendu que mes 3 bananes deviennent noires, vraiment, vraiment noires.

Ensuite il vous faut:

  • 260g de farine complète
  • 3/4 cuillère à café baking soda
  • 1/2 cuillère à café salt
  • 140g sucre
  • 56g beurre
  • 2 oeufs
  • 3 bananes écrasées
  • 60g  yaourt nature allégé (perso je n’avais que du yaourt au citron et la flemme de descendre au supermarché, ça a très bien fait l’affaire)
  • 1 cuillère à café de vanilla (j’en avais pas – faignante – ça a marché sans)
  • 130g pépites de chocolat
  • framboises coupées en deux avec une grosse cuillère de farine

Dans un bol, mélanger la farine, le baking soda et le sel

Dans un second bol, mélanger d’abord le beurre et le sucre. Puis ajouter les oeufs un à un, en mélangeant entre chaque, ensuite les bananes, le yaourt et la vanille. Ajouter le mélange farine sans trop “sur” mélanger. Ajouter enfin les pépites de chocolat et les framboises en faisant attention à ne pas trop les écraser.

Verser dans un récipient beurrer et mettre au four (préchauffé à 175c) pendant environs 45-50 min. Le mien est resté un peu trop longtemps et à du coup une couleur un peu trop “marron”, mais il reste, comme je l’ai déjà dit, délicieux !! Ah oui, attendre que ça refroidisse hein !♥

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2 thoughts on “Raspberries and chocolate chip banana bread

    • thanks ! i was a bit disappointed when it came out a little burned on top but it was so delicious i forgot all about it ! still have some for tomorrow morning, totally helps get over the fact it’ll be Monday!

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