Peanut butter and raspberry bars

Once again, Thank you Sally for this awesome recipe that makes my morning much happier (still 2pieces left). I’m french so i didn’t experience the “peanut butter / jelly” sandwish thing when i was a kid. I have to admit it even sounded a bit gross when i first heard of it. But then i tried and i shut up, cause my mouth was full of peanut butter and  jelly.

  • 113 g of butter
  • 100 g of brown sugar
  • 56g of sugar
  • 260g of crunchy peanut butter
  • 1 egg
  • 1/2 teaspoon of vanilla extract
  • 1/2 teaspoon of baking powder
  • 187 g of flour
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 teaspoon cinnamon
  • Raspberry jam

To put on top:

  • 1 table spoon of brown sugar
  • 25g of rolled oats
  • 150g of white chocolate chips

Put the oven at 180c.
Cream butter with sugars, add the peanut butter, then the egg, then the vanilla and then slowly the baking powder, the flour, the salt and the cinnamon. Do not over mix.

Lay in the mold, spread the jam over and top with the mixed brown sugar/oats/chocolate chip

Bake for 40 min. I put it in the fridge afterwards for a while until i could cut bars…and ENJOY THEM ALL !

Encore une fois, MERCI Sally pour cette recette qui ne cesse de rendre mes matins heureux (encore 2 morceaux !). Je suis francaise alors je n’ai pas connu les sandwishs “confiture/ beurre de cacahouètes” dans mon enfance et j’avoue qu’avant de gouter, cela me semblait un peu..”beurk”…mais c’était avant de gouter donc, car aprés je ne disais plus rien..j’avais la bouche pleine.

  • 113g de beurre
    100 g de sucre roux
    56 g de sucre
    260g de beurre de cacahouètes
    1 oeuf
    1/2 petite cuillère d’extrait de vanille
    1/2 petite cuillère de levure
    187g de farine
    1/2 petite cuillère de sel
    1/2 petite cuillère de cannelle
    Confiture de framboise

Pour le dessus:

  • 1 grande cuillère de sucre roux
  • 25g d’avoine
  • 150g of de “copeaux” de chocolat blanc

 réchauffer le four à 180c. Mélanger le beurre et les sucres puis ajouter le beurre de cacahouète, l’oeuf, la vanille puis doucement la levure, la farine, le sel et la canelle. Ne pas trop mélanger.

Remplir le moule et repartir une bonne couche de confiture sur le dessus puis ajouter le melange sucre roux/avoine/chocolat blanc. Mettre au four environ 40 minutes. Puis au frigo le temps que cela durcisse….couper en petites parts et déguster une à une…

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