LITS, eat ! Swedish scones !

Scones are super good. I have a not so secret crush on scones. Any kinds. But i have to admit the swedish recipe (and by swedish i mean Älskling’s) are super super good ! And of course, a bit “healthier”.

-2,5dl of flour
– 2,5dl of wholemeal flour
– 2 tea spoon of baking powder
– 0,5 tea spoon of salt
– 50 g of butter
– 2dl of sourmilk or flavored yogurt

Mix the flour, baking powder and the salt together. Add the butter and then milk/yogurt. Mix into a dough. Separate in 2 and flatten 2 circles onto your oven paper.
make a cross with a knife to help taking them appart after baking and pick some holes with a fork.
Bake in the oven for about 15 minutes at 250c.

♥Les scones, c’est délicieux. Je suis pas si secrètement in love. Quelque soit le type de Scones. Mais je dois avouer que le scone suédois (et par suédois je veux dire, la recette d’älskling) sont particulièrement bons! Et évidement, un peu plus “healthy”.

-2,5dl de farine
– 2,5dl de farine complète
– 2 petites cuillères de levure
– 0,5 petite cuillère de sel
– 50 g de beurre
– 2dl de lait caillé ou de yaourt

Mélanger la farine, la levure et le sel. Ajouter le beurre puis le lait/yaourt. Séparer la pâte en deux et aplatissez en deux gros cercles. “pré” découper en formant une croix au couteau et piquer des petits trous avec une fourchette. Mettre au four 15 minutes ç 250c.♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s