LITS, eat ! Mushrooms & ham frittata !

If you look carefully you’ll notice that on a number of doors in Sweden people have a little stickers saying “Igen reklam, tack”. Meaning they do not wish to get all the free commercials from supermarkets and other shops.  A number of doors but not ours.

älskling is a commercials fan. He is the first person I know who get actually excited when they arrive and take time to go through them !
I was so surprised at first but kinda got used to it. I just never really cared enough myself to have a pick. Until last week. And that’s when i realized some have them had pretty interesting stuff in it, that is to say: recipes !

And that’s how i tried this Frittata !

For 4 people you’ll need:

– 600g of potatoes
– 300 g of ham
– 180g of mushrooms
– 2 table spoon of oil
– 65g of small spinach leaves
– 6 eggs
– 1/2dl of water
– salt and pepper

Pre heat the oven 200c.
Peel and cut the potatoes in small pieces and cook them in bowling water for about 10 min.
Fry the potatoes, the ham and the mushrooms in a pan with half of the oil. Add the spinach.
In a bowl, mix together the rest of the oil, the water, the eggs, salt and pepper.
Pour the potatoes/ham/mushrooms/spinach into a pan that can go in the oven and pour the mix over it.
Cook for about 12 minutes. 

♥Si vous regardez avec attention, vous pourrez remarquer que la plupart des portes d’appartements en Suède on une petite etiquette “Igen reklam tack”, c’est à dire qu’ils ne souhaitent pas recevoir les prospectus gratuits. La plupart des portes, mais pas la notre.

älskling est un fan de ces pubs. C’est la première personne que je connais qui est heureux de les voir arriver et qui prend du temps pour les lires. Ca m’a toujours étonné. Je m’y suis faite mais je ne les lis pas. Enfin jusqu’à la semaine derniere et jusqu’à ce que je réalise que certaines contenaient des idées de recettes !

Et hop, une Frittata !

Pour 4 personnes:

– 600g de pommes de terre

– 300 g de jambon
– 180g de champignons
– 2 grandes cuillères d’huile
– 65g de petites feuilles d’épinards
– 6  oeufs
– 1/2dl d’eau
– sel et poivre

Pré chauffer le four à 200c.
Eplucher et couper les pommes de terre en petits morceaux, les faire cuire dans l’eau bouillante pendant 10 minutes.
Les frire dans la poelle avec le jambon et les champignons dans 1 grande cuillère d’huile. Ajouter les feuilles d’épinards.
Dans un salladier mélanger une grande cuillère d’huile, l’eau, les oeufs, le sel et le poivre.
Placer les pommes de terre/champignons/jambon dans un plat allant au four, verser dessus le mélange “oeufs”.
Mettre au four environ 12 minutes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s