Lits, mini avocado & goat cheese burgers !

I’m sitting on my couch waiting for my nail polish to dry, flipping thru channels and following the semi final of the Eurovision, a documentary about the new french governement and Inglorious Basterds at the same time.
But now it’s time to get serious.

Last weekend we enjoyed the shinning sun with a wonderful birthday picnic for our friend Rocio. We were a whole bunch and we all had baked or cooked something, everything was delicious !!!

I had made mini burgers filled with avocado and goat cheese, guess do we have to thank for for that recipe? Mrs Coldplay, Gwyneth Paltrow, yes yes yes !  Found it on Clea’s blog. 

For about 10 mini burgers (well mine don’t look as perfectly round as hers but they were still good !):

  • 275g of flour
  • 33 grams of baking powder
  • 1 coffee spoon of salt
  • 2 big spoon of honey
  • 60 g of butter
  • 10cl of milk
  • 2 eggs ( 1 egg, 1 egg yolk for the buns and 1 white to have shiny buns)
Bake for about 12 min at 220 c.

Then mix 1 avocado, some drops of lemon, 50g of goat cheese (or more, I love goat cheese).

♥Je suis sur mon canap, en attendant que mon vernis sèche, je zappe entre la demi finale de l’Eurovision, Inglorious Basterds et un reportage sur le gouvernement francais.
Sinon le weekend dernier nous avons fêtés le soleil (enfin!) et l’anniversaire de notre amie Rocio avec un super pique nique! Tout le monde avait bien travaillé en cuisine, c’était délicieux !

Pour ma part j’avais fait des mini burgers à l’avocat et au fromage de chèvre. Et à qui doit on cette recette? Mme Coldplay, Gwyneth Paltrow elle même ! Recette trouvée sur el site de Clea.

Pour environ 10 ptit burgers: (bon les miens ne sont pas superbement bien ronds comme les siens mais ca se mange quand même!)

  • 275 g de farine
  • 1 sachet de levure de boulanger
  • 1 c. à café rase de sel fin
  • 2 c. à soupe de miel
  • 60 g de beurre
  • 10 cl de lait tiédi
  • 2 oeufs (1 jaune + 1 entier dans les buns, 1 blanc pour dorer)

A faire cuire à 220c pendant environ 12 min.

Puis mélangez 1 avocat, quelques gouttes de jus de citron, 50 g de fromage de chèvre frais pour la garniture.♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s