peanut butter banana & dry berries oatmeal bars

Gosh, i would never have thought in a million years i would one day make my very own cereal bars.
Also never thought it was so easy, and fun. Once again, thank God for Pinterest, and Sally’s baking addiction.

2 remarks though: i didnt have “black” enough bananas and that might be the reason why it felt like they were laking “sugar”. I made them for dessert for a “healthy diner” with the girls and i think it’s more of a brekfast dish or pre/after gym snack. Update: i confirm that, so good for breakfast and at 4pm !

Funny story, didnt even know i had oatmeal at home. Didnt even know what oatmeal is in french.
So here is what you need:

300g of rolled oatmeal
50g brown sugar
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 tsp cinnamon
1 tsp vanilla extract
1/2 cup of milk
1 egg
2 “brown” bananas mashed
1/3 cup of creamy peanut butter
adds in whatever: i choose dry berries and some pumpkin seeds

Preheat oven at 175 degres C.
Mix oatmeal, sugar, baking powder, salt, cinnamon. Then add the milk, vanilla and egg. Combine well. Add mashed bananas, peanut butter and the dry berries. Stir. Pour into a form and bake for about 20 min. Wait for it to cool down and get harder, cut into bars…yummy !

Mon dieu, je n’aurais jamais cru que je ferais un jour mes propres barres de céréales.
Je n’aurais surtout jamais cru que c’étais aussi simple et fun, encore une fois, vive Pinterest et Sally’s baking addiction.

2 remarques cependant: je n avais pas de bananes bien mures ce qui fait que ca manque un chouille de “sucre”, de plus j avais fait ca pour le dessert de notre “diner sain” avec les filles hier soir et je pense que c’est plutot un truc de ptit dej ou avant/apres le sport. Update: je confirme, PARFAIT au ptit dej, et à 4h !

Donc je ne savais même pas que j’avais de l’avoine chez moi…je ne savais même pas que la traduction d’oatmeal était avoine.

300g d’avoine
50g de sucre brun
1  petite cuillère de baking powder
1/2 petite cuillère de sel
1 petite cuillère de canelle
1 petite cuillère d’extrait de vanille
100ml de lait
1 oeuf
2 bananes bien mures, écrasées
90g de beurre de cacahouètes
ajouter ce qui vous tente, j’ai choisi des fruits secs et des graines de potiron

Préchauffer le four à 175 degres.
Mélanger l’avoine, le sucre, baking powder, sel et canelle. Ajouter le lait, la vanille et l’oeuf. Puis les bananes, le beurre de cacahouètes et les fruits secs. Bien mélanger. Verser dans un moule et cuire environ 20 minutes. Attendre que ca refroidisse et durcisse un peu puis couper en barres et déguster !

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