Honey cake with honey raspberry coulis

My friend Delphine got a now job, which, in my opinion sounds like on of the best job in the world, she is working in a compagny called Lune de Miel selling honey and spend a lot of time trying out new recipes !!!!!! Helloooo dream job ! This weekend she was hosting a pool party (finally got some sun ! but shuch let’s not jinks it) and asked us to all bring something with honey in it. I thought about it for a long time, spent a LOT of time on Pinterest and founds LOTS of recipes I definitely wanna try but I had to take into consideration the fact that I would not be home the day before so I had to do something easy and fast and I found this recipe that just sounds yummy. Originially it was with cherries but well…

  • 170g of honey
  • 113g of brown sugar
  • 140g of butter
  • 200g of flour
  • 2 eggs

mix butter, sugar and honey while heating on medium heat until the better melts totally then remove from heat and add flour and eggs.

Bake for about 45 min at 375c.

When the cake has cooled down, mix on medium heat 2 tbsp of honey with 2 tbsp of raspberries and drizzle on the cake.

♥Mon amie Delphine vient de décrocher un nouveau boulot chez Lune de Miel, boulot de rêve si vous voulez mon avis puisq’une partie de son travail consiste à créer ou tester de nouvelles recettes avec du miel !!!!

Ce weekend elle organisait un après midi piscine (le soleil est enfin là ! pour combien de temps ?) et a demandé à tout le monde d’apporter quelque chose avec du miel J evidemment j’y ai beaucoup reflechi, j’ai passé beaucoup de temps sur Pinterest et ai trouvé des tonnes de recettes que je veux absoluement tenter, mais pour des raisons de timing et d’emploi du temps j ai du choisir quelque chose d assez simple et rapide pour cette fois. Cette recette était parfaite, à l’origine elle se fait avec des cerises mais bon…hein…

  •  170g miel
  • 113g sucre roux
  • 140g de beurre
  • 200g de farine
  • 2 œufs

mélanger le miel, le sucre, et le beure dans une casserole et faire chauffer doucement jusqu’à ce que le beurre fonde complètement.

Retirer de la plaque et ajouter la farine et les œufs.

Mettre an four dans un plat beurré/fariné pendant environ 45 min à 180c.

Une fois le gateau sorti du four laisser refroidir.

Puis mélanger 2 grandes cuillères de framboises avec 2 grandes cuillères de miel dans une casserole sur feu doux. Puis répendre sur le gateau.♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s